Klasiska un 100% veiksmīga augļu vai ogu pastilas recepte iepatiksies visiem jūsu mājiniekiem, īpaši bērniem.
- Augļus vai ogas nomazgā, notīra, izņem kauliņus un smalki sagriež. Pievieno cukuru. Ja augļi/ogas ir saldi, tad cukurs nav jāpievieno.
- Augļus/ogas ievieto lielā katlā, pievieno ūdeni proporcijā 1 glāze uz 4 glāzēm augļu.
- Karsē līdz sāk vārīties, tad nogriež mazāku uguni un uz lēnas uguns pakarsē vēl 10-15 minūtes. Augļus samīca biezenī, pievieno cukuru, citrona sulu un šķipsniņu garšvielu.
- Vāra biezeni, kamēr pilnībā izkusis cukurs, bet ne ilgāk par 10 minūtēm.
- Ja augļu masa nav viendabīga, tad pēc vārīšanas to kārtīgi sastrādā blenderī.
- Izklāj cepešpannu ar biezu celofānu un plānā kārtā uzlej uz tās augļu biezeni. Jāseko, lai celofāns neskaras pie cepeškrāsns sienām un no augšas neguļ uz augļu masas. Kaltē pastilu līdz 60 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Pastila ir gatava, kad tā vairs nelīp un tai ir gluda virsma.
- Izkaltēta augļu pastila jāsagriež strēmelēs un jāsarullē rullīšos. To glabā blīvi aiztaisītās stikla burkās vai polietilēnā.